71 leuke dingen om thuis te doen om verveling uit te bannen

Doe zelf onderzoek rond je relatie en je persoonlijkheid

Zit je vast op de automatische piloot? Kook je elke avond dezelfde gerechten en kijk je keer op keer naar dezelfde Netflix  series?

Wordt het een beetje saai en saai? Als dat zo is, is het tijd voor verandering. Dag in dag uit dezelfde routine kan op zijn best tot verveling leiden , of in het slechtste geval, je uitgeput en onvervuld achterlaten. Hoewel bepaalde aspecten van een routine (zoals goede hygiëne en op tijd op het werk verschijnen) belangrijk zijn, is er geen reden om je avonden en weekenden saai en stom te maken. Nieuwe dingen proberen kan je gelukkiger maken. Onderzoek bevestigt dit en ontdekt dat mensen die op zoek zijn naar nieuwe dingen over het algemeen gezonder en meer tevreden zijn in het leven.  Wat heb je te verliezen? Pauzeer van het altijd maar hetzelfde oude en maak een einde aan verveling met deze lijst met leuke dingen om thuis te doen. Hoewel het uitgeven van nieuwe ervaringen en avonturen gepaard kan gaan met een ontmoedigend prijskaartje, hoeft dat niet zo te zijn. Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten die je kunt doen zonder het comfort van je eigen huis te verlaten. Leuke dingen om thuis te doen met vrienden en familie

1. Probeer een nieuw recept om te koken of te bakken.
Surf op internet om een ​​paar nieuwe recepten te vinden waarvan je denkt dat je familie of partner ervan kan genieten. Kies er samen één en begin met koken en/of bakken. Probeer een recept te kiezen dat producten van het seizoen gebruikt om uw kosten laag te houden. Drink tussendoor een glaasje en babbel met elkaar maar verdeel de taken en begin geen ruzie te maken over hoe het moet. Volg letterlijk het recept, dit is de beste strategie om het jullie niet te moeilijk te maken.

2. Begin een tuin, een dakterras, een balkontuintje, een kruidenbak of een bloemen- of plantenhoek in je huis (als je geen tuin hebt)
Kies verschillende soorten groenten, bloemen of kruiden uit.  Zaai ze binnen of op je balkon. Als ze klaar zijn en het weer het toelaat, verplaats ze dan naar buiten en plant een volledige tuin. In plaats van voor de tv te hangen, ga je elke avond naar buiten om je tuin te verzorgen. Geniet daarna van de vruchten van uw arbeid zodra uw planten volledig zijn gerijpt. En als je geen eigen tuinruimte hebt. In heel wat gemeenten kan je een volkstuintje huren voor heel weinig geld, zodat je daar aan de slag kan.

3. Lees samen een boek
Lezen kan een rustmoment betekenen in de drukke levensstijl van vandaag. Maak opnieuw contact met uw gezin door om de beurt voor te lezen uit een interessant boek of samen naar een audioboek te luisteren Of spreek af dat je elk hetzelfde boek leest. Neem daarna de tijd om  in een miniboekenclubje te bespreken wat er zich afspeelde en praat over hoe je het boek vond.

4. Speel een bordspel
Duik in een spelletje Yahtzee, Stratego, Vier of een rij of zelfs het allerbekende Monopoly. Waarom niet een spel kaarten bovenhalen en speel spelletjes met het gezin of met jullie twee.  Zoek een bordspel dat bij de leeftijd past, zodat iedereen kan meedoen. De familie die samen spelletjes speelt, blijft bij elkaar – of ze hebben in ieder geval veel meer plezier!

5. Probeer yogalessenwoman in white tank top and pink leggings doing yoga
Yoga is een uitstekende manier om fit te blijven en je hoofd leeg te maken. Grijp je partner of spreek je hele gezin aan en ga op je mat voor een avondsessie om te ontstressen na een lange dag. YouTube biedt veel gratis yogalessen voor beginners die je door houdingen en juiste houdingen leiden.

6. Maak zelfgemaakte wenskaarten
Ruim de keukentafel op en zoek karton of dik papier, kleurpotlofden, stiften, verf,  pennen en de lijm. Handgemaakte kaarten zijn een unieke manier voor uw gezin om contact te maken en samen iets creatiefs te doen. Laat elk gezinslid een persoonlijk bericht schrijven , lang of kort, aan de ontvangers.

7. Organiseer een zomer of winterbarbeque.
Wie houdt er niet van een goede barbeque? Kies een warm weekend om de grill uit te breken en nodig wat vrienden en buren uit. Laat iedereen een gerecht meenemen om de potluck-stijl te delen. En waarom niet een winterbarbecue rond vuurkorven.

8. Ga puzzelen met het hele gezin.
Puzzels zijn een geweldige manier voor uw gezin om contact te maken en teamwerk te oefenen. Leeg de stukken op de salontafel in de woonkamer en werk samen door de afbeelding.  Durf gerust een hele grote puzzel aan (5000 stuks) zodat iedereen mee kan helpen zoeken.

9. Bekijk familiefilms
Zet die oude 8 mm -familievideo’s  en plan een filmavond om jarenlang familiefeesten, vakanties, verjaardagen en mijlpalen te bekijken. Of haal die oude dia’s of fotoalbums van reizen, feestjes, enz boven.  Iedereen in het gezin zal genieten van het opnieuw beleven van oude herinneringen en lachen om verouderde kleding en kapsels.

10. Ga op speurtocht
Bedenk een voorwerp dat je ergens in of rond het huis verstopt, en bedenk aanwijzingen die je opschrijft en verspreidt om je familieleden en vrienden te helpen het voorwerp te vinden. De ene aanwijzing moet leiden tot de volgende, waarbij de laatste aanwijzing naar het verborgen item leidt. Je kunt de aanwijzingen in rijmpjes maken als je het leuker wilt maken.

11. Maak kerstversieringen.
Haal wat ideeën op van Pinterest of YouTube en maak ornamenten die je graag in je kerstboom of rond je huis zult hangen. Maak extra’s om aan familie en vrienden te geven als een handgemaakt cadeau. Als Kerstmis geen feestdag is die je viert, kun je ornamenten of decoraties maken voor degenen die je wel doet voor eender welke feestelijke aangelegenheid. Maak ze persoonlijk door ze te signeren of een familiefoto toe te voegen.

12. Brei of haak een sjaal
Ga op de bank in de woonkamer zitten met een paar strengen garen en probeer dat nieuwe patroon dat je op Instagram hebt bekeken. Leer uw kinderen of partner breien en u kunt samen aan nieuwe projecten werken.

13. Trakteer uzelf op een bad of ga samen in bad.
Voel je je overweldigd en stressy thuis, op het werk of in het leven in het algemeen?
Ontspan met een spa-avond. Lak je teennagels, probeer een nieuw gezichtsmasker en teken een warm bubbelbad. Je wordt de volgende ochtend uitgerust en uitgerust wakker.

14. Maak een plakboek
Weet je nog die oude familiefoto’s weggestopt in schoenendozen in de kast? Neem ze mee op een regenachtige dag en maak een plakboek dat het waard is om tentoongesteld te worden. Je zult goed kunnen lachen door oude herinneringen te delen en nieuwe te creëren. Of open je computer en maak van al je digitale foto’s een digitaal boek dat je vrij goedkoop online kunt laten afdrukken en opsturen, bijvoorbeeld van je reis of feest. Er zijn mensen die van alle gebeurtenissen jaarlijks een plakboek maken zodat ze herinneringen hebben aan elk voorbije jaar.

15. Ruim een ​​kamer of plek in je huis op
Als je om de een of andere reden thuis zit, gebruik dan de tijd om een ​​deel van je huis waar je last van hebt op te ruimen. Ruim die rommellade in je keuken op, organiseer de garage of ga eindelijk door die dozen in de kelder. Neem één project tegelijk en geniet van het proces van het stroomlijnen van je spullen.

16. Maak videobegroetingen voor vrienden
Gebruik de camera van je smartphone om jezelf te filmen om je een grappig of liefdevol bericht aan je vrienden te sturen. Je kunt één video maken om naar meerdere mensen te sturen of gepersonaliseerde video’s maken voor iedereen in je kring om ze een speciaal bericht te geven. Waarom niet gepersonaliseerde verjaardagswensen van je hele gezin aan iemand of videofilmpjes met opgenomen Kerst- en Nieuwjaarswensen.

17. Foto’s afdrukken en ze inlijsten
Je smartphone zit waarschijnlijk vol met foto’s die je in de loop der jaren hebt gemaakt en die daar gewoon staan ​​en zelden worden bekeken. Kies een aantal van je favorieten, print ze uit en zoek een paar mooie lijsten om ze in je hele huis weer te geven.

18. Luister naar een podcast
Zet een van de honderden vermakelijke en informatieve podcasts op die beschikbaar zijn terwijl je aan het sporten, koken of schoonmaken bent. Of je nu van echte misdaad, politiek, interviews, komedie of een ander genre houdt, je vindt er tal van hooggewaardeerde toppodcasts om uit te kiezen om je urenlang bezig te houden. Bijvoorbeeld deze.

19. Schrijf een brief
Herinner je je brieven? Een brief is een tijdloze vorm van correspondentie waaruit blijkt dat je de tijd hebt genomen om je gedachten en gevoelens met de hand op te schrijven. Pak een pen en wat briefpapier (of gewoon een notitieboekje als je geen briefpapier hebt), en schrijf en stuur een brief naar iemand om wie je geeft. Wat een verrassing zal het voor deze persoon zijn om een ​​attente brief per post te ontvangen.

20. Bak een partij koekjes
Er is iets zo rustgevend voor het hart en de maag aan zelfgemaakte koekjes met chocoladeschilfers, pindakaas of havermoutkoekjes. Of waag je aan een lekker dessert zoals chocomousse, tiramisu, enz. of welke soort dan ook waar je van houdt. Terwijl de koekjes  aan het bakken zijn, geniet je van het aroma en de verwachting van het samen eten van een paar met een groot glas chocomelk.

21. Start een dagboek
Als je in het verleden nog geen tijdschriftschrijver bent geweest, is dit een goed moment om te beginnen. Je kunt een dagboek bijhouden over je dagelijkse levensgebeurtenissen, uw gevoelens, uw schema of uw hoop en dromen. Je zou een dankbaarheidsdagboek of een mindfulnessdagboek kunnen overwegen om je meer aanwezig en betrokken te voelen, zelfs als je alleen thuis bent. Of begin een blogpagina op Instagram, Facebook of WordPress

22. Begin met het bespelen van een muziekinstrument of ga samen musiceren.
Als je het leuk vindt om muziek te maken (of te proberen), waarom gaan jullie dan niet proberen om dit samen te doen als koppel. En als je partner geen noot muziek kent, begin dan te tokkelen op dozen en potten of download een app op je smartphone waarmee je kunt trommelen, piano spelen, enz.  Oefen met het spelen van een bepaald nummer, zodat je voor een thuispubliek kunt optreden. Afhankelijk van je gekozen instrument, kun je waarschijnlijk een aantal YouTube-tutorials vinden om je te helpen een nummer te kiezen dat je leuk vindt om te spelen.

23. Organiseer een Girls Night  of een Boys Night
Bel je vriendengroep en nodig ze uit voor een meidenavond met cocktails, kaarten of een rustig diner. (voor vrouwen) Ondertussen voorzie je in een andere kamer een spelcomputer, of een goede breedschermtelevisie met voetbal voor de mannen.  Gesprek en gezelschap zullen u helpen om te decomprimeren van dagelijkse stressoren.

24. Regel een binnenpicknick
Trek een deken uit en eet picknick-stijl in je huis op de grond. Zet een oude film op of je favoriete Netflix-drama en geniet van een avondje eten met je bestie voor de tv.

25. Plan een zelfzorgavond
Jij en je beste vriend kunnen samen je nagels lakken, nieuwe gezichtsproducten uitproberen en genieten van wat aromatherapie. Of als het sensueler mag, haal dan wat speeltjes boven en geef elkaar een massage.  Als je eenmaal klaar bent met wat zelfzorg , zet dan wat muziek op, mix je favoriete cocktails en dans de hele nacht door om je stress van de dag los te laten.

26. Geniet van een praatavond waar je elkaar indringende vragen stelt.
Je vindt op deze website genoeg vragenlijsten om hele avonden zoet mee te zijn.

27. Probeer een nieuw ambacht
Snuffel door je tekenbenodigdheden en probeer iets nieuws te maken, zoals een dromenvanger, windgong of aquarel. Ideeën nodig? Bekijk deze coole en populaire ambachten.

28. Voorzie een kwisavond.
Als je vrienden hebt, waarom maak je niet vooraf een leuke kwis en laat je gezin, je partner alleen of  je vrienden meekwissen.

29. Doe een wijn- of bierproeverij
Meerdere vrienden op bezoek voor de avond? Vraag iedereen om een ​​fles wijn of een sixpack bier mee te nemen. Schenk monsters van de wijn of het bier in zonder iedereen te vertellen wat ze proeven. Laat de gasten de verschillende monsters beoordelen om erachter te komen wat het beste is en of iedereen zijn eigen wijn of bier herkent.

30. Speel Hints of maak zelf een toneelstuk.
Doe uitbeeldingsspelletjes waar de ander het juiste woord moet raden. Of steek een klein toneelstukje in elkaar met zijn allen. Of zoek een bestaand oud schilderij en probeer de poses met thuisgevonden attributen zo goed mogelijk na te doen en maak dan de foto.

31. Probeer Karaoke
Na een paar biertjes of een glas wijn, voelen jij en je vrienden zich misschien dapper genoeg voor een paar rondjes karaoke. Als je geen eigen karaoke-machine hebt, kun je nog steeds spelen met een online versie van de game die de muziek en songteksten bevat. Je zult het nummer gewoon harder moeten laten klinken zonder microfoon.

32. Speel Charades
Sommige van de oude games die je als kind speelde, zijn nog steeds de leukste, zelfs als je een volwassene bent. Het is een spel dat gegarandeerd iedereen aan het lachen houdt. Je hoeft het spel niet aan te schaffen. Het enige dat je nodig hebt, is een timer, papier en een container voor de stukjes papier met de zinnen die elke speler moet uitbeelden. De regels zijn eenvoudig, maar het spel kan je acteer- en denkvaardigheden op de proef stellen.

33. Organiseer een Pot Luck-diner
De beste feesten zijn die waar je niet al het koken hoeft te doen. Nodig je favoriete vrienden uit voor een potluck-diner en vraag iedereen om een ​​specifiek deel van de maaltijd mee te nemen. U moet voor borden, bestek, glazen en misschien drankjes zorgen. Het belangrijkste is om te genieten van elkaars gezelschap terwijl je geniet van heerlijk eten dat door iedereen wordt verzorgd.

34. Probeer een spelletje “Zou je liever”
Een ander leuk spel om je te leren kennen, is het stellen en beantwoorden van “zou je liever”-vragen Zou je liever vragen zijn verlijkingen met twee even onaangename scenario’s of twee ervaringen waar je van had gehouden. De sleutel is om de moeilijke beslissing te nemen over welke je moet kiezen.

35. Maak een visiebord
Geef een vision board party voor jou en een vriend(in), met muziek en hapjes of drankjes. Knip de gewenste afbeeldingen en woorden uit tijdschriften en plak ze op een groot posterbord. Je vriend heeft een inspirerende nieuwe creatie om mee naar huis te nemen. En u kunt genieten van het zien van uw eigen terwijl u bezig bent met uw dag.

36. Volg een online les
Volg een online cursus om een ​​nieuwe vaardigheid aan te scherpen of te ontwikkelen. Je kunt online een breed scala aan cursussen vinden , van het leren van talen tot het leren schrijven van code. Je vindt honderden cursussen die bij je interesses passen op leerplatforms zoals Teachable, Udemy en Coursera.

37. Blijf op de hoogte van het nieuws
Maak het gezellig met uw laptop of televisienetwerk naar keuze en laat u informeren over de laatste gebeurtenissen over de hele wereld. Zoek naar meer diepgaande nieuwsuitzendingen die een evenwichtig perspectief en grondigere berichtgeving bieden.

38. Bel een oude vriend of familielid
Vergeet sms’en of sociale media. Pak de telefoon en neem contact op met een vriend of familielid met wie je al een tijdje geen contact hebt gehad. Ze zullen misschien verrast zijn om van je te horen, maar het is een uitstekende manier om verbindingen en relaties sterk te houden.

39. Maak een familievideo
Pak je smartphone en film om de beurt met je partner terwijl je de belangrijkste redenen deelt waarom jullie verliefd op elkaar werden. Of laat uw kinderen de telefoon gebruiken om elk gezinslid te interviewen om samen een ‘documentaire’ van uw gezinsleven te maken. Bekijk Splice , een gratis videobewerkingssoftware die u gratis kunt downloaden om u te helpen uw eigen Academy Award-winnende productie te maken.

40. Speel Indoor Badminton
Het is niet omdat het regent dat je niet in het comfort van je eigen huis kunt genieten van een buitenactiviteit. Gebruik een bank of stoel als badmintonnet en pak je badmintonrackets en pluimpjes. Of speel tafeltennis op de keukentafel.

41. Luister naar een audioboek
Kruip op de bank met een deken en een kopje warme choco, kijk naar de regen en luister naar je favoriete boek op audio. Misschien past een goed mysterie of liefdesverhaal bij de stemming op een regenachtige dag.

42. Kijk door oude foto’s
Heb je dozen met oude foto’s of een verzameling fotoalbums van de afgelopen jaren? Wat een perfecte dag om herinneringen op te halen en foto’s van je vorige leven en avonturen te bekijken. Trek er een paar uit om naar familie en vrienden te sturen om de herinneringen te delen.

43. Binge kijken naar een tv-serie
Geef toe aan de drang – leun achterover met een kom popcorn en ga zitten om die tv-serie te kijken waar je naar op zoek was. Aangezien je niet naar buiten kunt, kun je net zo goed profiteren van het eindeloos verdwalen in een geweldig verhaal waar je alle afleveringen na elkaar kunt kijken.

44. Speel een paar hersenspellen
Een regenachtige dag is een perfecte dag om je hersenen te trainen en je geest aan te scherpen. Werk aan een aantal kruiswoordpuzzels, een Rubiks kubus of een woordspel. Je kunt honderden hersenkraker-apps op je smartphone en gratis online hersenspelletjes online vinden om je uren mee bezig te houden.

45. Maak “Gourmet” gegrilde kaassandwiches of ga liters soep koken van pompoen om in te vriezen.
Wat voor brood en kaas je ook kiest, haal je tosti’s tevoorschijn en gril ze op je fornuis, en voeg alle extra’s toe die je lekker vindt: spek, plakjes tomaat, spinazie, enz. Maak ze op bestelling voor iedereen die geïnteresseerd is.  Voeg dan wat soep naar keuze toe en geniet van je maaltijd terwijl de regen valt.

46. ​​Pompoenen snijden
De herfst is het pompoenseizoen en of je nu wel of niet deelneemt aan Halloween-festiviteiten, pompoensnijden kan heel leuk zijn. Spring op de kar en snij een paar pompoenen om als decoratie op je veranda te zetten. Bewaar de pompoenpitten om te roosteren voor een heerlijk en gezond tussendoortje.

47. Bouw een sneeuwpop
Verberg je niet voor de winter, omarm hem. Bundel je en ga de sneeuw in. Neem een camera mee en maak een paar foto’s om de gelegenheid te onthouden. Bonuspunten voor een sneeuwballengevecht. Daarna opwarmen met warme chocolademelk of thee. Woon je niet in een sneeuwklimaat? Bouw in plaats daarvan een boomhut of tipi met je partner en kinderen.

48. Speel buitenbadminton
Verstop je niet de hele dag in de airconditioning. Ga naar buiten met een badmintonset en daag je vriendje uit voor een wedstrijd. Je kunt enkel- of dubbelspel spelen en je behendigheid, reflexen en algehele conditie verbeteren, terwijl je een geweldige tijd hebt.

49. Bekijk oude klassieke films
Weet je nog die klassieke films die je ouders jaren geleden keken? Maak een partij popcorn en vind de Academy Award-winnaars van de afgelopen decennia. Je zult er versteld van staan ​​hoe spannend en romantisch deze oude klassiekers kunnen zijn.

50. Organiseer een dansfeestje voor twee
Stel een afspeellijst samen met geweldige beats en begin te bewegen. Laat je partner ook de favoriete dansfeestnummers toevoegen. Doe wat stroboscooplichten aan en al snel verscheur je de dansvloer in de keuken.

51. Speel samen een videogame
Als je partner een favoriete videogame heeft (of jij hebt dat), waarom zou je dan niet wat tijd besteden aan vriendschappelijke wedstrijden of als team spelen? Bereid je drankjes voor en trek die verduisterende gordijnen dicht voor de ultieme game-ervaring. Speel zolang dat je er allebei van geniet.

52. Aankleden spelen
Graaf door je kast naar oude Halloweenkostuums, oude gekkee kleding of wat-ik-denk-aankopen en speel verkleedpartijen met je kinderen. Moedig ze aan om verschillende scenario’s rond hun kostuums te bedenken om een ​​Broadway-productie voor thuis te bedenken.

53. Maak een vreugdevuur
Breek de marshmallows, graham crackers, chocolade en ga naar de buitenlucht van je achtertuin voor een avondvuur onder de sterren. Deel je favoriete kampeerherinneringen en leer je kinderen hoe ze een vuur kunnen maken in de wildernis.

54. Ruim je kast op
Verzamel je familie en ga door de dingen die je niet meer gebruikt of draagt. In plaats van ze in de prullenbak te gooien, schenk ze aan spullenhulp of breng ze naar een tweedehandswinkel of verpak ze als giften voor de feestdagen voor gezinnen in nood.

55. Kerstwinkel online

man carrying girl

Foto van Jonathan Borba

Begin in de lente of vroege zomer met het bekijken van de verkoop van winteruitrusting om de beste deals voor kerstcadeaus te krijgen. Wanneer november begint, kunt u gerust zijn, wetende dat u alleen nog de verpakking hoeft los te doen als de kerstperiode er aan komt.

56. Kijk naar de sterren
Hoe vaak neem jij de tijd om naar de sterren te staren? Pak je verrekijker of een telescoop als je die hebt. Doe de lichten uit (binnen en buiten), zoek een plek om achterover te leunen en kijk naar de sterren. Mogelijk vindt je een app voor sterrenkijken op uw telefoon waarmee u kunt bepalen wat je aan de nachtelijke hemel ziet.

57. Breng tijd door met samen kleuren
Ieder van jullie kan je kleurboeken en je favoriete stiften met fijne punt kiezen. Zoek een plek waar u allemaal comfortabel kunt werken – met of zonder muziek op de achtergrond. Nadat u elk een pagina hebt voltooid, kunt u ze ophangen voor een ‘kunsttentoonstelling’ voor het hele gezin of ze toevoegen aan een plakboek voor ‘familietijd’. Er bestaan overigens leuke kleurboeken voor volwassenen.

58. Maak een dekenfort en ga binnen picknicken.
Zet je essentiële meubels op hun plaats en creëer een dekenfort dat groot genoeg is voor jou en je kinderen om in weg te kruipen. Maak vervolgens een picknick waar je samen van kunt genieten. Wissel verhalen uit en praat of lees ze voor. Als het buiten niet regent of stormt, kun je de geluiden altijd nabootsen met een witte ruismachine. Of speel wat van hun favoriete muziek terwijl je samen aan iets werkt. Als een volledige picknickmaaltijd niet praktisch is, neem dan wat fortvriendelijke snacks mee.

59. Maak kennis met een van de favoriete personages van je kinderen.
Je hebt je kinderen vast wel eens horen praten over hun favoriete programma’s op Netflix, Ketnet, enz. Maak wat tijd vrij om kennis te maken met een of meer van hen. Om te beginnen zul je je meer bewust zijn van wat ze kijken en van de berichten die die shows hen sturen. Als het berichten zijn waar je achter kunt staan, dan kun je er de hele serie mee beleven. Als ze je zien genieten van verhalen waar ze verliefd op zijn geworden, kan dit jullie dichter bij elkaar brengen tijdens een leuke tijd met het gezin.

60. Bouw een eetbaar huis of dorp.
Vind online enkele recepten en instructies voor het bouwen van een peperkoekhuis of koekjeshuis of crackershuis en verzamel alle ingrediënten die je nodig hebt om het samenstellen net zo leuk te maken als het is om te eten. Elk van je kinderen kan een eigen bouwwerk bouwen en inrichten, of het nu een huis, een tent, een toren of iets heel anders is. Haal hun favoriete snoepversieringen om het project aangenamer te maken. Ze kunnen een beetje snacken terwijl ze creëren.

61. Speel met blokken.
Ze zijn niet alleen voor peuters. Als je kinderen ouder zijn, probeer dan samen Legoconstructies te bouwen.  Als je liever iets bouwt dat je met je jongere kinderen kunt omgooien, probeer dan deze 100-delige set houten blokken in verschillende maten. Of haal de Jenga tevoorschijn met een grote set die wel anderhalve meter hoog kan zijn.

62. Maak meubels voor een poppenhuis.
Als je kinderen dol zijn op poppenhuizen, waarom zou je dan niet wat tijd besteden aan het maken of schilderen van meubels en andere ornamenten ervoor. Je kunt eenvoudig houten poppenhuismeubels online vinden of een eclectisch assortiment meubels in poppenformaat vinden in je plaatselijke kringloopwinkel. Of maak er zelf wat van met materialen die je thuis kunt vinden – stukjes stof, ongebruikte speelgoedblokken, gevouwen papier. U kunt zelfs karpetten breien of haken. Of naai gordijnen en dekens, maar ook zitzakken/rijststoelen, bedden en kleine zitkussens.

63. Ga op schattenjacht binnen (of in de achtertuin).
Verstop wat schatten en lekkernijen ergens in huis (of in je achtertuin, als het mooi weer is) en maak een kaart die je kinderen kunnen volgen. Je kunt zelfs meerdere schatten verbergen zodat ze ze kunnen vinden. Verberg iets voor elk kind of meerdere delen voor iets waar ze allemaal van zullen genieten. De schat kan ook handgeschreven “coupons” zijn voor dingen die ze blijven vragen of willen doen. Verberg ze goed genoeg dat het even duurt voordat ze het vinden – maar niet zo goed dat ze het opgeven.

64. Maak een ijsje van 5 minuten.
Gebruik het recept en de instructies hier om een ​​partij ijs te maken met luchtdichte voedselbewaarzakken. Blijf bij gewoon vanille-ijs voor de eerste batch. Als uw kinderen de resultaten leuk vinden, kunt u creatiever worden met toekomstige batches door chocoladesiroop, frambozen, aardbeienconserven, toffeestukjes, enz. toe te voegen. Elk kind dat ijs wil, moet zijn deel doen met het mixen en schudden. Zodra je genoeg ijs voor iedereen hebt, haal je de kommen en toppings tevoorschijn en heb je een ijsfeest.

65. Begin een verhaal en voeg er om de beurt iets aan toe.
Je kunt dit doen in een dekenfort of gewoon overal waar jij en je kinderen graag rondhangen voor de lol. In plaats van shows te streamen of dvd’s te kijken, verzin je je eigen verhalen op basis van het soort verhalen waarvan je weet dat ze ervan genieten.  Begin met een personage dat lijkt op een personage dat ze kennen en liefhebben en geef dat personage een probleem. Geef net genoeg informatie om het verhaal op gang te krijgen. Wijs dan naar een van je kinderen en laat ze  daar mee verdergaan. Je kunt zelfs om de beurt een praatstok gebruiken .

close up photo of pizza with cheese

Foto van Pablo Pacheco

66. Organiseer een pizza (bagel) feestje.

Gebruik het recept en de instructies hier om minipizza’s te maken met bagels, pizzasaus, mozzarella en andere toppings naar keuze.

Zorg ervoor dat je alle dingen hebt die je kinderen graag op hun pizza hebben, of dat nu pepperoni, spek en ananas, gesneden tomaten en basilicum is. Zet ze in elkaar en rooster ze op 375 graden tot ze knapperig zijn aan de randen (ongeveer tien minuten).

67. Maak een piñata.
Gebruik maïszetmeel, water, stroken krantenpapier en zoveel ballonnen als je nodig hebt voor de vorm die je wilt, maak een piñata – eerst door elke ballon te bedekken met een dikke laag zetmeelrijke papieren stroken en vervolgens door de gedroogde delen in elkaar te zetten en te decoreren het geheel. Zodra alles droog is en klaar om op te hangen, kun je een datum prikken voor een piñata-feestje om iets te vieren waar je hele familie achter kan staan. Snijd een gat in de hoofdholte om de ballon te laten knappen en vul de ruimte met snoep – leuke repen, toffies, chocoladekusjes, enz.

68. Leer en oefen origami (de kunst van het vouwen van papier).
Je kunt origami leren door YouTube-video’s te bekijken. Kijk hoeveel verschillende beestjes je kunt maken met het papier dat je bij de hand hebt, of het nu scrapbookpapier, printerpapier of het krantenpapier van afgelopen zondag is. Begin met iets eenvoudigs en laat uw kinderen proberen te maken wat hen het meest aanspreekt: bloemen, vogels, draken, enz. Of leer hoe u papieren vliegtuigjes en zweefvliegtuigen kunt vouwen die door de kamer vliegen.

69. Bouw een hindernisbaan in de achtertuin (of binnen).
Maak een hindernisbaan in je woonkamer of achtertuin met wat je maar bij de hand hebt. Tijd vervolgens uw kinderen terwijl ze zich een weg banen van het startpunt naar de finishlijn. Een omheinde achtertuin is ideaal, omdat het privacy biedt en toch uw hindernisbaan ruwbouwvriendelijk maakt. Probeer breekbare dingen buiten gevaar te houden. Houd uw kinderen gehydrateerd en, als u ze heeft, zorg voor helmen, kniebeschermers en scheenbeschermers als ze tegen hard hout, steen of beton botsen. Of maak een knikkerbaan, waar telkens een verderrollende knikker nieuwe dingen in beweging zet. Of maak een omvallende rij met boeken.

70. Speel “The Floor Is Lava.”
Doe alsof de vloer in je woonkamer lava is en vind manieren om je te verplaatsen zonder hem aan te raken. Maak het veilig maar uitdagend voor je partner of voor je kinderen om hetzelfde te doen. En geef ze een reden om een ​​veilige uitgang van lavaland te bereiken, of het nu “lavacake” is of iets anders dat ze leuk vinden. Als het mogelijk is om dit te doen, doe dan alsof de hele benedenverdieping van je huis uit lava is en zoek een manier om van de voordeur naar een gekozen bestemming te komen zonder deze aan te raken. Niemand mag langer dan een minuut op één plek blijven. De laatste in leven wint.

71. Een kamer herschikken of opnieuw inrichten.
Je kunt hier een bijbedoeling voor hebben, en het zal nog steeds leuker zijn dan “Wie kan het langst stil zijn?” Ook zullen de resultaten langer aanhouden (hoop je). Als je klaar bent, heb je een ‘nieuwe’ kamer om van te genieten, zelfs als je alleen maar de meubels hebt herschikt en de vloer stofzuigt. Als een van uw kinderen een specifiek thema voor hun slaapkamer wil, kunt u op zoek gaan naar beddengoed, kunst aan de muur, enz. voor dat thema. Of maak er zelf een paar. Probeer dan een nieuw meubelarrangement en voeg uw thematische decoraties toe. Vergeet niet om voor en na foto’s te maken.

Kies een paar van deze leuke dingen om thuis te doen en probeer ze deze week uit. Lees de lijst voor aan je partner, je kinderen, je  familie en vrienden en bedenk een plan voor een geweldige staycation-middag of -avond waar jullie allemaal blij van worden. Thuisblijven hoeft niet eenzaam, eenzaam of saai te zijn. Met een beetje creatief denken en vooraf plannen, zul je ernaar verlangen om meer tijd thuis door te brengen met de mensen van wie je houdt.

Bronnen
Gebaseerd op Barrie Davenport https://liveboldandbloom.com/07/lifestyle/fun-things-to-do-at-home