Relatietips

Heb je al een aantal relatietesten afgelegd, de relatievragenlijsten bekeken, misschien kunnen dan ook onderstaande relatietips/opdrachten je helpen.  Neem zeker ook eens een kijkje op https://tijdvoorjerelatie.be/ (een tof initiatief van de vorige minister van welzijn Vandeurzen)

 


 

close up photo of pizza with cheese

Foto van Pablo Pacheco

Zit je vast op de automatische piloot? Kook je elke avond dezelfde gerechten en kijk je keer op keer naar dezelfde Netflix  series? Wordt het een beetje saai en saai? Als dat zo is, is het tijd voor verandering.

Dag in dag uit dezelfde routine kan op zijn best tot verveling leiden , of in het slechtste geval, je uitgeput en onvervuld achterlaten. Hoewel bepaalde aspecten van een routine (zoals goede hygiëne en op tijd op het werk verschijnen) belangrijk zijn, is er geen reden om je avonden en weekenden saai en stom te maken.

Nieuwe dingen proberen kan je gelukkiger maken. Onderzoek bevestigt dit en ontdekt dat mensen die op zoek zijn naar nieuwe dingen over het algemeen gezonder en meer tevreden zijn in het leven.

Wat heb je te verliezen? Pauzeer van het altijd maar hetzelfde oude en maak een einde aan verveling met deze lijst met leuke dingen om thuis te doen.

Hoewel het aangaan van nieuwe ervaringen en avonturen gepaard kan gaan met een ontmoedigend prijskaartje, hoeft dat niet zo te zijn. Er zijn veel leuke en betaalbare activiteiten die je kunt doen zonder het comfort van je eigen huis te verlaten. Leuke dingen om thuis te doen met vrienden en familie. Lees hier verder.

 


a woman in an apron is painting a vase

Foto van Pew Nguyen

Goedkoop daten in crisistijden. We weten het allemaal: alles wordt duurder. Je hebt dus niet altijd meer geld over om leuke dingen te gaan

doen met je dates. In de toekomst zullen we dus alsmaar meer budget proof manieren van daten zien. Enerzijds letterlijk besparend, door goedkope dates te plannen. Alleen zullen we dat misschien niet zo lang volhouden omdat de wandeldates na de coronacrisis onze oren uit komen.

Anderzijds zorgt budgetdaten ook voor tegengewicht bij de vorige trend aangezien het nu eenmaal minder kost om één persoon te daten dan een paar tegelijkertijd.

Lees hier verder

 

 

 

 

 

 

 


Foto van Sam

 

 

Complimenten doen kinderen groeien maar ook volwassenen genieten ervan om af en toe een (h)eerlijk compliment te krijgen.

Complimenten zorgen voor een positief gevoel, ze bevorderen de prestaties en maken leren gemakkelijker en leuker. Pas je het complimenteren vaker toe, dan kan het leiden tot een structurele verandering in jezelf en in je werkomgeving.

Reden genoeg om het complimenteren vaker toe te passen.Ben je om een compliment verlegen, hieronder vind je een lange lijst met complimenten, voor elke dag van het jaar minstens één.  Lees hier verder.

 

 

 


 

man and woman dancing at center of trees

Foto van Scott Broome

Wat zeg je in een nieuwe relatie?

Het begin van een romance is een tijd vol angst, zelfs als je hals over kop bent over deze nieuwe persoon. Je wilt het niet verknoeien door te veel, te snel te zeggen – of door helemaal het verkeerde te zeggen.

Je wilt iets zeggen dat de kracht van je gevoelens uitdrukt op een manier die het hart van je speciale persoon doet smelten. Deze datingcitaten kunnen je inspireren en je de woorden geven die precies weerspiegelen wat je wilt zeggen.

Bekijk ze en maak uw eigen kopieën van degene die het sterkst bij u of uw significante ander passen. Lees hier verder.

 

 


 

man covering his face with both hands

Foto van @felipepelaquim

 

 

Citaten over leven en spijt. Iedereen heeft spijt in het leven, maar hoe je verder gaat met je ongunstige keuzes uit het verleden, kan een groot verschil maken in je leven. Als je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je fouten, leer je belangrijke lessen die voorkomen dat je dezelfde fouten opnieuw maakt.

Deze citaten over spijt zullen je helpen een stap terug te doen en je beslissingen in je leven te evalueren en vrede te sluiten met de mogelijke fouten die je hebt gemaakt. Lees hier verder

 

 


 

U bent persoonlijk verantwoordelijk wanneer u uzelf verantwoordelijk houdt voor uw gedrag, beslissingen en gedachten en de gevolgen daarvan. Verantwoordelijkheid voor jezelf nemen betekent niet alleen je fouten erkennen, maar ook actie ondernemen om de gevolgen van die fouten te minimaliseren of te herstellen. Er zijn onmiddellijke kosten verbonden aan het ondernemen van die actie, maar als u het ziet als een investering in een beter resultaat op de lange termijn (en uw persoonlijke groei), zijn de kosten geen last maar een geschenk.

U kunt de gevolgen van uw fout misschien niet volledig wissen, maar als u actie onderneemt om ervoor te boeten, wordt de juiste boodschap

woman in white shirt sitting beside window

Foto van Ahtziri Lagarde

verzonden. En niet alleen communiceert het uw algemene bedoelingen aan anderen; het helpt je ook de persoon te realiseren die je wilt zijn en een volgende stap in die richting te zetten. Erkennen dat we menselijk zijn, is de eerste stap naar onszelf vergeven. Maar we kunnen nog een stap verder gaan. Als we iets gedaan hebben dat volgens ons verkeerd is, dan moeten we ophouden met er obsessief mee bezig te zijn. We kunnen in plaats daarvan juist op zoek gaan naar een oplossing.

Wat nodig is, is dat we de denkpatronen doorbreken die ons in een doodlopend straatje brengen. We moeten integendeel een proactieve manier vinden om het probleem op te lossen. Eigenlijk zijn er twee mogelijkheden. We kunnen herstellen wat we verkeerd gedaan hebben. Is er geen manier om het te herstellen, dan kunnen we uitzoeken wat we in de toekomst kunnen doen om dezelfde fout te vermijden.

Pijn aanvaarden nadat je gekwetst bent en proberen verder te gaan op je pad betekent vaak een grote emotionele schok. Je kan je plots heel erg eenzaam voelen en niet goed weten hoe je nu verder moet.  Aan de ene kant lijkt het gemakkelijke pad te zijn de tijd zijn gang te laten gaan en te hopen dat de tijd alle wonden zal helen. Dat vergiffenis ooit op een dag zal opdagen. De andere optie die je hebt, is de uitdaging aan te gaan om de pijn recht in het gezicht te kijken en actief het proces van vergeven in gang te zetten. Lees hier verder