Relatievragenlijsten

Doe zelf onderzoek rond je relatie en je persoonlijkheid‘Opposites attract’ is een populair gezegde, maar als we getrouwde koppels vergelijken, valt iets anders op: partners lijken juist vaak op elkaar. Als stellen meer op elkaar lijken voor een bepaalde eigenschap dan willekeurige man-vrouw combinaties is er sprake van assortative mating.

digital art, couple, silhouettes

Bingodesigns (CC0), Pixabay

Dit geldt het meest voor sociale omgevingskenmerken zoals religie, opleidingsniveau, politieke voorkeur en afkomst. Niet geheel onverwachts, aangezien de kans groter is om verliefd te worden op iemand die in dezelfde sociale kringen zit omdat hij of zij in je buurt woont, naar dezelfde school gaat, hetzelfde werk doet, naar dezelfde kerk gaat, etc.

Wie “de ware” is wordt voor een aanzienlijk deel bepaald door wie de grootste kans heeft om jou te ontmoeten. Ook voor fysieke kenmerken (lengte en gewicht), leefstijl (rook- en drinkgedrag), psychologische eigenschappen (persoonlijkheidstrekken en IQ) en psychologische problemen (zoals depressie, angst of aandachtsproblemen) worden gelijkenissen gevonden tussen partners. De gelijkenissen bestaan vaak al aan het begin van een relatie, het is dus niet altijd zo dat partners in de loop van de tijd steeds meer op elkaar gaan lijken.

Het wordt steeds duidelijker dat mensen over het algemeen een partner kiezen met veel gelijkenissen, maar daarmee zijn de mysteries van partnerkeuze nog lang niet ontrafeld. Verliefd worden en tot een partnerkeuze komen is een ingewikkeld proces dat bijna magisch aanvoelt door instincten en emoties waarvan de wortels meestal ver in ons evolutionair verleden liggen.

Passen jullie bij elkaar? Hoe stap jij in een relatie. Hoe voelt de ander aan? Er bestaan diverse relatie- of datingsvragenlijsten die je daarvoor kunt gebruiken. Onder het menu-item persoonlijkheids- en relatietesten en relatiecheckup vragenlijsten vind je verschillende testen/vragenlijsten die je al dan niet apart/samen kunt invullen om je relatiebekwaamheid, persoonlijkheid binnen een relatie, relatiestatus te onderzoeken .

Hieronder geven we enkele vragenlijsten met verschillende mogelijke vragen die je kunt stellen aan elkaar tijdens een datingsituatie om zo te testen of jullie op dezelfde golflengte zitten over heel wat zaken zoals relatie, huwelijk, familie, werk, gezin, kinderen, seks, enz. Ze kunnen ook de start van een goed gesprek vormen om elkaar zo beter te leren kennen.

Maar ook bestaande koppels kunnen de vragenlijsten gebruiken om de relatiestatus nader te onderzoeken, te kijken of men elkaar goed kent of juist bedoeld om op een prettige manier elkaar nog beter te leren kennen. Sommige vragenlijsten zijn juist bedoeld om kennis te maken met elkaar, andere vragenlijsten zijn juist bedoeld om te kijken of je elkaar wel degelijk kent en/of jullie overeenkomen over een aantal zaken.

Let op : dit zijn adviserende vragenlijsten. Het goed passen van elkaars antwoorden op deze vragenlijsten geeft nog geen garantie op een succesvolle relatie. Hoewel we steeds meer inzichten krijgen in hoe mensen relaties leggen, durven we nog niet te garanderen dat die kennis ons goede hulp kan bieden in het vinden van een goede partner Wil je over je relatie praten met deskundigen,neem dan contact met een seksuologische hulpverlener.

De maker van deze website draagt geen verantwoordelijkheid voor verkeerdelijk gebruik van deze vragenlijsten. Een aantal vragenlijsten zijn al dan niet bewerkt overgenomen van andere websites/datingsites. Ze zijn dan gebonden aan copyrights van de externe ontwikkelaars en mogen niet zomaar overgenomen worden, en zeker niet zonder correcte bronvermelding.


Na het artikel van Mandy Len Catron ‘To Fall In Love With Anyone, Do This‘ in de New York Times 2015, dook een studie van Arthur Aron uit 1997 weer op, waar het artikel op gebaseerd is.

Arthur stelt dat je, na het wederzijds beantwoorden van de onderstaande 36 vragen, verliefd wordt.

Als het niet lukt om verliefd te worden is het een goede vragenlijst om elkaar te bevragen of jullie goed bij elkaar passen. Bekijk hier de vragenlijst

 


De koppels uit ‘Blind Getrouwd’ (2016 VTM) mochten elkaar dan nog nooit gezien hebben voor ze in het huwelijksbootje stappen, op papier pasten ze perfect bij elkaar volgens de medewerkers van het programma.

Daarvoor zorgde de unieke, vierdelige matching-methode van de Deense professor Gert Martin Hald. De ‘matching test’ is het opvallendste stuk van de vierdelige koppelmethode. Het is de basis waar de drie Vlaamse relatie-experts mee aan de slag gingen: 300 concrete vragen, verspreid over zes domeinen. Hieronder alvast 5 vragen per domein. Het perfecte koppel geeft zo gelijkend mogelijke antwoorden.
Bekijk hier de vragenlijst

 


Soms heb je zo van die momenten dat je niet weet wat je moet zeggen tijdens een eerste date.  Hoe kom je deze avond in hemelsnaam door?

Zorg dan dat je altijd wat vragen hebt die je hem/haar kunt stellen. Deze vragen kun je stellen om een saaie date te voorkomen en je leert hem/haar ook nog eens goed kennen! Bekijk hier een  vragenlijst

Bij speeddate moet het vooruit gaan. Je hebt niet zo heel veel tijd. Met welke vragen kan je indruk maken en hoe kan je snel je partner leren kennen. Bekijk hier een  vragenlijst

 


Wat zijn vragen die je best niet stelt bij een eerste (of tweede of derde date)? Wat zijn echte afknappersvragen waarmee je geen al te best figuur slaat bij de ander.

Tijdens de eerste date is het verstandig om niet alles te vragen wat je wilt weten.

Als je denkt dat het te persoonlijk is vraag het dan niet. Bewaar de vraag voor een volgende date of de date daarop.

Vragen die te persoonlijk zijn horen niet gesteld te worden op de eerste date. Je kent elkaar nog maar net en je weet niet of de persoon er klaar voor is om je vragen te beantwoorden. Het is daarom belangrijk om niet meteen te persoonlijke vragen te stellen aan de ander.  Bekijk hier de vragenlijst

 


Relatievragen op je relatiecompatibiliteit | relatiematching te testen.

Stel deze vragen aan elkaar bij de beginnende relatie? Praat met elkaar over hoe je denkt over verschillende aspecten van je relatie.

Liggen jullie meningen hierover dicht bij elkaar of zijn de antwoorden zo verschillend dat je gaat nadenken of jullie wel bij elkaar passen.  Bekijk hier de vragenlijst.

 

 

 


Leuke vragen om iemand te leren kennen en al lachend meer over elkaar te weten te komen.

Als het niet spontaan komt, kan je dit lijstje afwerken en zien hoe de ander reageert en zo elkaar op een leuke manier leren kennen.

Wees niet te zeer geremd en neem de vragen ook niet ernstig, maar het ijs kan zo gebroken worden. Bekijk hier de vragenlijst.

 

 


 

 

Foto van Aleisha Kalina

 

 

Waarheid vertellen of drinken vragen. Met deze vragenlijst kan je elkaar beter leren kennen als koppel maar er zijn ook stoute vragen bij of vragen waar je liever niet op antwoord. Maar dan drink je een slok van je drankje om te ontsnappen.  Bekijk hier de vragenlijst.

 

 

 

 


 

 

Een hele lijst met romantische vragen om elkaar nog beter te leren kennen voor een gezellige avond, zomaar op de bank, in de zetel, bij een glaasje wijn, …Bekijk hier

 

 

 


 

Weet je alles al van elkaar? Vast al heel veel, maar deze   vragenlijst helpt je om weer allerlei onderwerpen aan te snijden en te bespreken. Kruip dus samen op de bank, tv uit, kaarsjes aan en maak er een gezellige avond van met z’n tweeën, en leer elkaar nóg beter kennen. Je zal vast en zeker dingen tegen komen die je nog niet wist! Stel de vragen om en om, en wees eerlijk naar elkaar. En wie weet leidt het tot een aanzoek waar je al zo lang op gewacht hebt? Bekijk hier.

 

 

 


 

 

 

Algemene vragen omtrent je relatiestatus, levenswaarden, seksuele problemen, enz.  Bekijk hier

 

 


 

sunset, boy, open arms

geralt (CC0), Pixabay

Als het om relaties gaat, is het altijd belangrijk om lastige vragen te stellen. U moet er zeker van zijn dat u en uw partner op dezelfde lijn zitten en dat u allebei aan hetzelfde doel werkt.
Als je niet zeker weet of je man wel of niet van je houdt, maak je dan geen zorgen. . Hieronder hebben we een lijst samengesteld met 55 vragen om je man te vragen of hij echt van je houdt.
Door hem deze vragen te stellen, krijg je een goed idee van waar hij staat en of hij echt toegewijd is om dingen met je te laten werken.55 vragen om aan je toekomstige partner te stellen als vrouw. Bekijk hier

 

 


 

 

Vragenlijst seksueel grensoverschrijdend gedrag : SPAQ
Dit is een vragenlijst naar bepaalde gebeurtenissen in uw kindertijd en daarna. De vragen hebben betrekking op negatieve seksuele ervaringen en op ervaringen van slaan of mishandeling.  Bekijk hier.

 

 

 


 

 

Vragen om je zelfinzicht te verbeteren.  Een voorspelbaar en stabiel zelf is ideaal. Je moet niet alleen weten wie je bent, maar ook vertrouwen hebben in die kennis.
We kunnen te streng voor onszelf zijn, dus het is belangrijk om te onthouden wie je was voordat het leven je in de weg stond.
Een reeks begeleide reflecties op basis van onderzoek kan individuen helpen hun zelfkennis en zelfinzicht te vergroten. Er bestaan 36 vragen die twee vreemden helpen om elkaar te leren kennen en verliefd te worden. In deze vragenlijst ga je jezelf leren kennen.  Bekijk hier.

 

 

 

 


 

topless woman covering her face with her hands

Foto van Dainis Graveris

Jullie seksleven is vreselijk in de soep gedraaid. Het komt er gewoon niet meer van of de interesses in wat je leuk vindt lopen helemaal uit elkaar. Je hebt zoveel opties dat het moeilijk zal zijn om te kiezen. De truc is dat je: (1) nieuwe ideeën moet bedenken; (2) bereid zijn om je seksroutine te doorbreken en; (3) neem je seks niet zo serieus. Laten we eens kijken naar de seksscène in de slaapkamer van het gemiddelde stel.

Ze hebben: heel weinig tot niet praten, geen verandering van de oude en vermoeide seksroutine, zeker niet lachen, geen speelgoed, geen spelletjes, niets. Wil je hierdoor naar de slaapkamer rennen en je kleren uittrekken? Ieders versie van wat een goede tijd is, is anders. Daarom betekent het gaan zitten en bespreken wat jullie beiden leuk vinden en, nog belangrijker, hoe je tijd gaat maken.  Bijgevoegde vragenlijst bied je een hele reeks vragen om over seks te babbelen. Bekijk hier.

 

 


 

person sitting in a chair in front of a man

Photo by charlesdeluvio

 

 

120 levensvragen. Heeft u zich ooit in de veelbelovende positie bevonden dat u een nieuwe vriend of misschien zelfs een liefdesrelatie zou kunnen opbouwen, waarna u totaal verbijsterd raakte als het ging om het stellen van vragen om meer over deze nieuwe persoon te weten te komen? Het kan een uitdaging zijn. Niet iedereen heeft het charisma en de charme die nodig zijn om gesprekken vlot te voeren, vooral als je iemand voor de eerste keer ontmoet.  Bekijk hier.

 

 

 

 

 


 

silhouette photo of couple standing on beach watching sunset

Photo by Nathan Dumlao

Zoals de titel aangeeft gaat dit overzicht in op vragen die een vergelijking en/of een keuze maken. Het leven is vol keuzes, waarvan sommige heel snel moeten worden gemaakt, en andere die diep nadenken of nadenken vereisen. Sommige gaan over plezier, eten en recreatie. Anderen brengen een keuze met zich mee die de rest van ons leven kan beïnvloeden.

In dit overzicht bieden we een selectie van Of/Of-vragen die voor bijna iedereen zijn bedoeld. We beginnen met een gedeelte over ‘of-of-vragen’, waarin relatief duidelijke en beknopte persoonlijke voorkeuren aan de orde komen. Vervolgens hebben we ‘Wat is betere vragen’, ontworpen om meningen te ontlokken. Ten slotte hebben we ‘Dit of dat vragen’, een gedeelte dat wat luchtiger en leuker is, waarin deelnemers snel een keuze moeten maken tussen twee beknopte opties.

Als we of/of vragen stellen, moeten we voorbereid zijn op enkele verrassingen. Vaak beschouwen we de keuze als voor de hand liggend, maar persoonlijke meningen spelen een rol, wat voor onverwachte reacties zorgt.

Onze keuzes zijn niet altijd logisch. Ze kunnen gebaseerd zijn op ervaringen uit het verleden of op onze kindertijd en gevuld zijn met emoties. Of/of-vragen kunnen leuk zijn, maar kunnen deelnemers ook polariseren. Bekijk hier