Test je seksueel bewustzijn

Seksueel bewustzijn zorgt voor een liefdevolle seksuele verbinding met jezelf en met je partner. En het heeft invloed op je algehele leven, omdat je meer in verbinding komt met jezelf. Lichaamsbewustzijn en seksuele bewustwording staan niet los van elkaar.

Seksuele bewustwording zorgt ervoor dat je op een andere manier seks gaat beleven. Maar is niet mogelijk zonder lichaamsbewustzijn. Wie een hoog seksueel bewustzijn heeft, staat open t.o.v. seksualiteit, heeft weinig tot geen seksangst en voelt zich niet schuldig als men zich aan seks overgeeft. Men heeft na seks een goed gevoel. Anderzijds durft men ook heel goed aangeven wat men leuk en niet leuk vindt en vindt men seksuele toestemming van belang.
De seksuele bewustzijnsschaal  of Sexual Awareness Questionnaire (SAQ; Snell, Fisher, & Miller, 1991) is een objectief instrument voor zelfrapportage dat is ontworpen om vier persoonlijkheidstendensen te meten die verband houden met seksueel bewustzijn en seksuele assertiviteit.

Seksueel bewustzijn laat je weten wat je seksuele verlangens zijn. Er worden vier persoonlijkheidstendensen gemeten die verband houden met seksueel bewustzijn en seksuele assertiviteit: seksueel bewustzijn (aandacht voor interne seksuele signalen), seksuele controle/monitoring (gevoeligheid voor de seksualiteit van anderen), seksuele assertiviteit (zelfredzaamheid bij seksuele besluitvorming) en sexappeal-bewustzijn (bewustzijn van de eigen seksuele aantrekkingskracht)

De SAQ bestaat uit 36 ​​items die zijn gerangschikt in een formaat waarbij respondenten aangeven hoe kenmerkend elke stelling is. Er wordt gebruik gemaakt van een 5-punts Likertschaal.Beantwoord alle vragen.